Suszone Figi

Figa jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Owoce figi zawierają witaminy: C, B1, B2, B6, PP, a także prowitaminę A. Są również bogate w składniki mineralne, takie jak: żelazo, wapń, fosfor, magnez oraz wapń. Owoce figowca mogą być spożywane na surowo lub wykorzystywane do ciast i deserów.

Figi

Pochodzenie: Turcja

Pakowanie: 5 i 10 kg - opakowania kartonowe

Czy wiesz, że...?

Dzięki dużej zawartości żelaza, figi skutecznie pomagają w walce z anemią

Turcja

Turcja leży na dwóch kontynentach: azjatyckim, w jego najdalej na zachód wysuniętej części, Azji Mniejszej oraz europejskim, w regionie dawnej wschodniej Tracji na Półwyspie Bałkańskim. Kraj oblewa od północy Morze Czarne, od zachodu Morze Marmara i Morze Egejskie, a od południa Morze Śródziemne.

Projekt i realizacja Bweb Group