Suszone Morele

Morele wywodzą się z Chin, gdzie były uprawiane już ponad 4 tysiące lat temu i wraz z biegiem czasu trafiły do Włoch, a później do pozostałych krajów europejskich. Dziś wykorzystywane są nie tylko do jedzenia, jako składnik przepysznych ciast, deserów i innych dań (głównie ze słodkim nadzieniem), ale również w przemyśle kosmetycznym gdzie stanowią składnik kremów, balsamów oraz wielu produktów zapachowych.

Morele

Pochodzenie: Turcja, Uzbekistan

Pakowanie: 10 kg - opakowania kartonowe

Czy wiesz, że...?

Morele regulują ciśnienie krwi, działają antynowotworowo, opóźniają starzenie i łagodzą nadkwasotę.

Uzbekistan

Uzbekistan leży w Azji Środkowej między dwiema wielkimi rzekami – Amu-darią i Syr-darią. Powierzchnia kraju jest w większości równinna, a góry i przedgórza stanowią około jedną piątą jego terytorium.

Projekt i realizacja Bweb Group